Liten semesterlunch

Maken har semester vilket betyder att vi behöver lunch båda två. Då blir det betydligt roligare att laga till något mitt på dagen. Vi var båda sugna på något med lite sting men kunde inte precisera os mer än så.

Eftersom vi i allmänhet äter middag på kvällen är det här ett ganska litet recept. Vi blev åtminstone mätta och fick våra smaklökar tillfredsställda.


Couscoussallad med curry och vitlöksstarka miniköttbullar
2 personer till lunch

125 g nötfärs
1 stor vitlöksklyfta
1 dl couscous
1 morot
½ dl grovhackad persilja
½ röd paprika
10 små cocktailtomater
salt
peppar
curry
ev fett att steka i

Riv eller pressa ner vitlöken bland köttfärsen. Rör också ner salt och peppar. Rulla små köttbullar, ungefär av en spelkula i storlek. Stek dem försiktigt.
Tillaga couscousen enligt anvisningarna på ditt paket. Strimla morot och paprika. Fräs det på järnet när köttbullarna är klara.
Kläm, sönder tomaterna lite och lägg dem på järnet sist.
Blanda couscous. Morot, paprika och persilja. Salta peppra och strö över så mycket curry att det tillfredsställer sina smaklökar. Rör om.
Lägg upp på tallrikar och toppa med köttbullar och tomater.

Köttbullarna skulle nog vara perfekta att servera ett kräset barn, eller för den delen alla barn. Men då skulle nog vitlöken få stryka på foten för en mer traditionell kryddning. Annars skulle det nog gå att ha på en buffé även om det kanske skulle vara rena döden att rulla dess små bullar.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 Utläggningar:

  1. Mmm, ser gott ut!=)

     
  2. Det ser väldigt gott ut!

     
  3. Det var smaskens! Och passar perfekt i kylväskan. Åkte Lund-Stockholm ToR samma dag. Åt salladen till lunch precis när jag kommit fram. Och hade en burk kvar när jag åkte hem. En liten kylväska med en vattenfylld fryst petflaska fungerade perfekt, trots att jag dessutom satt på konferens i husets varmaste rum i 5 timmar.