Romanescogratäng

Köpte hem ett romanescohuvud utan någon egentlig plan för användandet. Det blir helt enkelt en gratäng eftersom jag är så sugen på det.



Romanescogratäng
1 huvud romanesco
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl kokspad
2 dl mjölk
riven ost
ströbröd
salt
peppar
riven muskot

Dela huvudet i lagom stora buketter. Koka upp i lättsaltat vatten.
Smält smöret, rör ner vetemjölet. Häll över kokspad och mjölk. Låt koka upp under omrörning till en sås. Rör ner osten och smaka av med kryddorna. Häll över romanescon och strö över ströbröd och eventuellt lite riven ost. Gratinera i ugn, 225°, 10-15 minuter tills den fått fin färg.

I käll kommer anrättningen att serveras med kokt potatis och kassler. Men det går precis lika fint att äta den med en sallad och ett gott bröd.

0 Utläggningar: