rödvinsgryta

Nu har jag tagit mig i kragen och skrivit ner receptet på rödvinsgrytan.
Så håll till godo.

Rödvinsgryta

1½ kg högrev
2 gula lökar
2 morötter
1 flaska rödvin -1 glas (trattas i vanliga fall i kockan men inte idag)
1 lagerblad
2 kvistar rosmarin
några korn svartpeppar
några korn kryddpeppar
salt
olivolja
redningsmjöl

Skär köttet i ganska stora bitar. Bryn det ordentligt i olivolja, gör det i omgångar så att det inte kokar utan blir brynt.
Häll på resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen. Lägg på locket och låt puttra tills köttet och grönsakerna är så mjuka du önskar, testa efter 1 timme.
Ibland behövs det mer tid. Red av grytan med redningsmjöl av den sort du önskar och eventuellt lite vatten så att du känner att såsen känns rätt.

0 Utläggningar: