Sommarmat och sommarprat

Dill smakar sommar och i brist på sol och värme får maten smaka desto mer. Gott tyckte både jag och maken. 

Det tar en stund att förbereda men radions sommarprogram är ett gott sällskap. 



Kalvfärsbiffar med dill, snabbinlaggda grönsaker och kryddsmör
4 portioner

3 dl tunnskivade grönsaker (jag hade blomkål, morot, rädisor, rödlök och gurka)
3 dl vatten
1/2 dl ättika
2 msk socker eller motsvarande sötning500 g kalvfärs
1 gul lök
1 1/2 dl hackad dill
1 ägg
1/2 dl grädde
100 g smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal olek
Salt och peppar

Salta de tunnskivade grönsakerna lätt. Låt dem stå ca 10 minuter. Blanda en lag på ättika, vatten, socker/sötning och lite peppa. tillsätt 2 msk finhackad dill. Häll över grönsakerna och låt stå i 1-2 timmar. 
Hacka löken. Blanda lök, köttfärs, 1dl dill, ägg, grädde, salt och peppar. Forma till biffar och bryn dem i en panna. Låt dem eventuellt gå färdigt i ugnen. 
Blanda smöret med sambal olek och 1 msk dill. Riv eller pressa ner vitlöken. Salta och peppra och blanda väl. 
Servera biffarna med grönsakerna och rumstempererat smör. En enkel sallad smakade bra till.  

0 Utläggningar: