torsdagslyx

I går var vi tvungna att lyxa till det lite.

Hade köpt extremt billig kalvfärs som inte skulle klara sig så länge till i kylen.

Så efter en snabb visit i affären, där det även inhämtades ett beställt babyskydd till bilen, satte vi igång vid spisen.

Gjorde gräddkokta kalvfärsbiffar med trattkantareller tillsammans med potatis- och palsternackskompott. Det hela serverades med rårörda lingon, helstekta champinjoner och gröna bönor.

Smaskens ska jag säga!

Förvandlade helt enkelt färsen till biffar genom att tillsätta
Ströbröd
Mjölk
Salt
Peppar
Lök

Formade till ganska tjocka biffar som bryntes i pannan och lades åt sidan. Vispade ur pannan med lite vatten tillsatte viltfond, smulade trattkantareller och grädde. Smakade av med salt och peppar och placerade tillbaka biffarna i såsen. Lät puttra tills allt var klart.

Kokte upp potatis och palsternacka i tärningar. Mosade med kokvattnet och smaksatte med lite olivolja och lite grädde.

Serverade med lingonen, helstekta färska champinjoner som låg och skräpade i kylen och gröna bönor. Smakade ljuvligt.

0 Utläggningar: